Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η μεγαλύτερη συλλογή σχολικών εγχειριδίων

Κανταρτζή Ευαγγελία
Η Ευαγγελία Κανταρτζή εδώ και 20 χρόνια συλλέγει σχολικά εγχειρίδια από όλη την Ελλάδα. Έχει συγκεντρώσει ως τώρα περίπου 3.000, τα οποία καλύπτουν τρεις αιώνες ιστορίας: αλφαβητάρια, αναγνωστικά, νεοελληνικά αναγνώσματα αλλά και βιβλία μαθηματικών, ιστορίας, θρησκευτικών, πατριδογνωσίας, γραμματικές, παιδαγωγικά εγχειρίδια και παιδικά βιβλία.
Το παλαιότερο σχολικό βιβλίο της συλλογής της είναι τυπωμένο το 1767.
Για τις εκδηλώσεις των 42ων Δημητρίων 2007 του Δήμου Θεσσαλονίκης, η συλλέκτης παραχώρησε για πρώτη φορά 500 βιβλία από τη συλλογή της, σε έκθεση υπό τον τίτλο «Ταξίδι στην ιστορία. Τρεις αιώνες σχολικά εγχειρίδια»
Η Ευαγγελία Κανταρτζή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή και την Παιδαγωγική Ακαδημία. Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠθ και Διδακτορικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Hull της Αγγλίας.
Σήμερα εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Θεσσαλονίκης. Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει το βιβλίο «Ιστορική αναδρομή της εικονογράφησης των παιδικών και σχολικών βιβλίων» , το οποίο βασίζεται στην αξιοποίηση ενός τμήματος της συλλογής της. Άλλα έργα της είναι: «Η εικόνα της Γυναίκας. Διαχρονική έρευνα των αναγνωστικών βιβλίων του δημοτικού σχολείου» και «Τα στερεότυπα του ρόλου των φύλων στα σχολικά εγχειρίδια του δημοτικού σχολείου».
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+