Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το βραβείο Turing - «Νόμπελ» Πληροφορικής

Σηφάκης Σήφης
Ο Σήφης Σηφάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και έκανε μεταπτυχιακά στην Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Grenoble στη Γαλλία.
Ζει και εργάζεται στη Grenoble ως διευθυντής-ερευνητής του Centre National de la Recherche Scientifique και του CARNOT, Institute on Intelligent Software and Systems.
Είναι γνωστός για τις πρωτοποριακές εργασίες του, τόσο σε πρακτικό όσο και σε θεωρητικό επίπεδο, στη μοντελοποίηση των συστημάτων και την επαλήθευσή τους. Οι τρέχουσες ερευνητικές του δραστηριότητες αφορούν τα συστήματα πραγματικού χρόνου υψηλής πιστότητας με εφαρμογές στα αεροπλάνα, το Διάστημα, τα αυτοκίνητα και τις τηλεπικοινωνίες. Έχει ενεργό δράση στη μεταφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας στη βιομηχανία, κυρίως σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι Airbus, Schneider Electric, STMicroelectronics και France Telecom.
Στις 21 Ιουνίου 2008 η ACM (Association for Computing Machinery) του απένειμε το βραβείο Turing 2007 τιμώντας τον ως έναν από τους εφευρέτες του μοντέλου Automatic Verification Technology.
Το διεθνές βραβείο Turing φέρει το όνομα του Άγγλου μαθηματικού Alan Turing, ο οποίος θεωρείται θεμελιωτής της Πληροφορικής και απονέμεται κάθε χρόνο από την ACM. Είναι η ανώτατη διάκριση σε επιστήμονες της Πληροφορικής, με κύρος ισάξιο ενός βραβείου Nobel, καθώς βραβείο Nobel στην Πληροφορική δεν έχει θεσπιστεί, και επιβραβεύει υψίστης σημασίας έρευνες στον τομέα της Πληροφορικής.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+