Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο κορυφαίος ανοσιοβιολόγος ερευνητής

Λεβαδίτης Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Λεβαδίτης γεννήθηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας στις 19 Ιουλίου 1874.
Ο πατέρας του Σπυρίδων ήταν Έλληνας με καταγωγή από τη Μακεδονία ενώ η μητέρα του ήταν Ρουμάνα.
Σπούδασε Ιατρική στη Ρουμανία και στη συνέχεια στο Παρίσι όπου και εντάχθηκε στο Ινστιτούτο Παστέρ. Αργότερα ανέλαβε την διεύθυνση ανεξάρτητου εργαστηρίου του Ινστιτούτου και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος της ζωής του. Συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους ερευνητές της εποχής και άφησε πλούσιο ερευνητικό έργο στην μελέτη και την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών όπως τη σύφιλη, την ληθαργική εγκεφαλίτιδα, τον υπόστροφο πυρετό και το πολύμορφο ερύθημα. Επίσης διερεύνησε διεξοδικά τον τρόπο δράσης των αντιβιοτικών.
Όμως το σημαντικότερο μέρος του έργου του αφορά στην μελέτη της επιδημιολογίας της πολιομυελίτιδας καθώς και στα πρωτοποριακά πειράματά του τα οποία άνοιξαν το δρόμο στην παρασκευή εμβολίου και στην αντιμετώπιση της θανατηφόρας νόσου.
Ο Κωνσταντίνος Λεβαδίτης αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους ερευνητές στους τομείς της Ιολογίας και της Ανοσοβιολογίας.
Τιμήθηκε με τα βραβεία Breant και Montyon, τα δυο μεγαλύτερα βραβεία της Ακαδημίας Επιστημών της Γαλλίας.
Ανακηρύχθηκε Ακαδημαϊκός στην Académie nationale de médecine της Γαλλίας και τιμητικά μέλος της Ακαδημίας της Ρουμανίας.
Διετέλεσε καθηγητής στην Ecole de sérologie de Paris, ενώ έδωσε διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Λονδίνου, Μαδρίτης, Βαρκελώνης, Φιλαδέλφειας, Νεας Υόρκης.
Ο Κωνσταντίνος Λεβαδίτης πέθανε στο Παρίσι στις 5 Σεπτεμβρίου 1953.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+