Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ρεκόρ βραβεύσεων βιβλίων μαγειρικής

Δρίσκας Βαγγέλης
Τον Ιούλιο 2009 έγινε στο Παρίσι η απονομή των βραβείων Gourmand World Cookbook Awards 2009.
Η «Κινέζικη Κουζίνα» του Βαγγέλη Δρίσκα βραβεύτηκε ως το «Καλύτερο Βιβλίο Κινέζικης Κουζίνας στον Κόσμο» (1st prize – Best Chinese Cuisine Book in the World) και είναι το μοναδικό ελληνικό βιβλίο υποψήφιο για το βραβείο “Best in the World” στην τελική φάση των φετινών Gourmand World Cookbook Awards, και στις 55 κατηγορίες βιβλίων μαγειρικής.
Ο Βαγγέλης Δρίσκας είναι σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.
Διδάσκει στην ιδιωτική σχολή Γαστρονομικής Εκπαίδευσης Chef d’ Oeuvre και συνεργάζεται ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια και με εταιρίες τροφίμων. Επίσης αρθρογραφεί σε περιοδικά ενώ είχε για χρόνια καθημερινές τηλεοπτικές εμφανίσεις.
Είναι ο μοναδικός έλληνας συγγραφέας μαγειρικής που όλα τα βιβλία του έχουν βραβευτεί στον διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής Gourmand World Cookbook Awards που θεωρούνται τα «Όσκαρ» στο χώρο των μαγειρικών εκδόσεων.
Τα «Κάθε μέρα σεφ» και «Αρωματική κουζίνα» απέσπασαν την τιμητική διάκριση «Καλύτερου Βιβλίου από Σεφ στον Κόσμο» το 2004 και το 2005 αντίστοιχα.
Το «Ένας χρόνος στην κουζίνα του Βαγγέλη Δρίσκα», το 2007, ήταν το μοναδικό που απέσπασε δύο βραβεία, αυτά του «Καλύτερου Βιβλίου Τηλεοπτικών Συνταγών στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» και της «Καλύτερης Φωτογράφισης Βιβλίου Μαγειρικής στον Κόσμο, Τιμητική Διάκριση» για τις φωτογραφίες του Ανδρέα Ευσταθίου.
Το «Αθήνα-Πεκίνο», το 2008, βραβεύτηκε ως ένα από τα δύο καλύτερα βιβλία στην κατηγορία «Best Chinese Book in the World».
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+