Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το πρώτο ελληνικό περιοδικό κόμικς

Ο «Μικρός Ήρως» υπήρξε το πρώτο περιοδικό κόμικς που κυκλοφόρησε στη χώρα μας. Ο συγγραφέας του, Στέλιος Ανεμοδουράς, τού έδωσε ζωή από το 1953 έως και το 1967, οπότε σταμάτησε να κυκλοφορεί. Μέχρι τότε είχε φτάσει τα 798 τεύχη, αριθμός ρεκόρ για την εποχή εκείνη.
Οι εικονογραφημένες ιστορίες του κράτησαν συντροφιά δεκαπέντε χρόνια στα παιδιά της εποχής εκείνης, με τις περιπέτειες των τριών βασικών ηρώων, του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας και του Σπίθα, οι οποίοι πολεμούσαν το κακό που πρόσωπο της Φροϋλάιν Χ και του Σεϊτάν Αλαμάν.
Εικονογράφος ήταν ο Βύρων Απτόσογλου.
Ο Στέλιος Ανεμοδουράς (1917 - 2000), δημοσιογράφος, ξεκίνησε τη θητεία του στο χώρο των περιοδικών εκδόσεων στα περιοδικά «Μάσκα», «Μασκούλα» και στη συνέχεια στον «Υπεράνθρωπο» για να φθάσει στον «Μικρό Ήρωα».
Τιμήθηκε για τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση της προσωπικότητας και της κουλτούρας των νεαρών αναγνωστών και παρασημοφορήθηκε λίγο πριν το τέλος της ζωής του από το Δήμο Αθηναίων.
Ο Βύρων Απτόσογλου (1921 - 1990) ήταν Έλληνας σχεδιαστής και εικονογράφος του οποίου δουλειές, χωρίς υπερβολή, περιέχονται σε κάθε είδους έντυπο που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα κατά το δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα. Απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, εργάσθηκε ως ζωγράφος και γλύπτης αλλά έγινε πασίγνωστος ως καλλιτέχνης εικονογραφημένων εκδόσεων και θεωρείται από τους "πατριάρχες" του ελληνικού κόμικς.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+