Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το ευρωπαϊκό βραβείο έρευνας Descartes 2006

Κωνσταντόπουλος Αθανάσιος
Το έργο HYDROSOL, μια πρωτοποριακή τεχνολογία παραγωγής Υδρογόνου από τη διάσπαση του νερού αποκλειστικά με χρήση ηλιακής ενέργειας, που μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή Υδρογόνου για ενεργειακούς σκοπούς φιλική για το περιβάλλον, τιμήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την κορυφαία διάκριση για την επιστημονική έρευνα στην Ευρώπη το «Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Έρευνα Descartes 2006».
Για το έργο HYDROSOL συνεργάστηκαν επιστήμονες από ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Δανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συντονιστής του έργου ήταν ο διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Σωματιδίων & Αερολυμάτων του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος.
Ο Δρ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Michigan και στο Πανεπιστήμιο Yale. Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια. Έχει συντονίσει και διαχειριστεί περισσότερα από 45 ερευνητικά έργα και έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία.
Εκτός από τον Δρ. Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο την Ελληνική ερευνητική ομάδα αποτελούσαν επτά ακόμη επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ο Χημικός Μηχανικός Δρ. Χρήστος Αγραφιώτης, ο Χημικός Μηχανικός Δρ. Βασίλειος Ζασπάλης, η Χημικός Μηχανικός Δρ. Λώρη Ναλμπαντιάν, η Χημικός Μηχανικός Σουζάνα Λορέντζου, η Μηχανικός Υλικών Χρυσούλα Παγκούρα, η Χημικός Αλεξάνδρα Ζυγογιάννη, και η Χημικός Μηχανικός Αντιγόνη Εύδου.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+