Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το μεγαλύτερο επιστημονικό εγχείρημα στην Ιστορία της Ανθρωπότητας

Πατρινός Αριστείδης
Το μεγαλύτερο επιστημονικό πρόγραμμα στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Αυτό έχει καθομολογηθεί από όλους καθώς η κατανόησή του θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση ανίατων ασθενειών, τον προσδιορισμό των αιτίων της γήρανσης και την βελτίωση της ζωής του ανθρώπου.
Για το τεράστιο αυτό διεθνές έργο (Human Genome Project), που χρειάστηκαν περισσότερο από δέκα χρόνια για να ολοκληρωθεί, εργάστηκαν εκατοντάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο.
Τον συντονισμό του κολοσσιαίου αυτού έργου είχαν τρεις κορυφαίοι επιστήμονες. Ο επικεφαλής του Γραφείου Περιβαλλοντικών και Βιολογικών Ερευνών των ΗΠΑ καθηγητής Αριστείδης Πατρινός, ο Φράνσις Κίλινς διευθυντής του ερευνητικού ινστιτούτο για το ανθρώπινο γονιδίωμα και ο Κρεγκ Βέρντερ πρόεδρος της εταιρείας Celera Genomics.
Πολλοί, ανάμεσά τους και ο Μπιλ Κλίντον, παραδέχτηκαν ότι χωρίς τον Αριστείδη Πατρινό δεν θα είχαμε φθάσει στην αποκωδικοποίηση του DNA.
Ο Αριστείδης Πατρινός, ο Έλληνας συγγραφέας του βιβλίου της ζωής, σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος) και αστροναυτικές επιστήμες στο Northwestern University.
Έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία και είναι επίτιμος διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Από το 2006 είναι Πρόεδρος του Synthetic Genomics, ενός κέντρου ερευνών στην California που ασχολείται με την παραγωγή ενέργειας, φθηνής και φιλικής προς το περιβάλλον χάρη στο DNA μικροβίων και φυτικών οργανισμών.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+