Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή από πυρκαγιές

Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή από πυρκαγιές συνέβη το 2007.
Περισσότερα από 3 εκατομμύρια στρέμματα δάσους κάηκαν, δεκάδες χωριά εξαφανίστηκαν από το χάρτη και δεκάδες άνθρωποι πέθαναν.
Μόνο μέσα σε τρεις μέρες από τις 24 μέχρι τις 26 Αυγούστου κάηκαν περισσότερα από 2 εκατομμύρια στρέμματα και πέθαναν 67 άνθρωποι.
Οι περιοχές που υπέφεραν περισσότερο ήταν η νότια Πελοπόννησος και η Εύβοια.
Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους, τις καλλιέργειές τους ή τα ζώα τους στην Ηλεία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, τη Λακωνία και την Εύβοια.
Πάνω από 120 χωριά καταστράφηκαν ή έπαθαν μεγάλες ζημιές, ενώ περισσότερα από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, πάνω από 2.280.000 στρέμματα δασικών εκτάσεων έγιναν στάχτη, 409.150 στρέμματα καλλιεργειών, κυρίως ελαιόδεντρα, αμπέλια και εσπεριδοειδή κάηκαν ενώ τα ζώα που χάθηκαν είναι πάνω από 73.000.
Είχαν προηγηθεί τεράστιες πυρκαγιές στην Αττική που έκαψαν τα δάση της Πάρνηθας, του Υμηττού και της Πεντέλης, της Ηπείρου που έκαψαν μεγάλο μέρος των δασών της Πίνδου και της Χαλκιδικής όπου έκαψαν μεγάλο μέρος των δασών της Σιθωνίας.
Εκτός από αυτές τις περιοχής μικρότερης έκτασης πυρκαγιές άναψαν σε ολόκληρη τη χώρα και συνολικά στη διάρκεια του έτους ξεπέρασαν τις 7000.
Οι περισσότερες πυρκαγιές ήταν έργο εμπρηστών.
Εκτός από την τεράστια οικολογική καταστροφή η χώρα υπέστη και την μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή των τελευταίων δεκαετιών καθώς οι απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο ήταν ανυπολόγιστες.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+