Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ένας από τους κορυφαίους χημικούς στον κόσμο,
Οι περισσότερες βιβλιογραφικές αναφορές στο έργο του - Χημεία

Νικολάου Κυριάκος
Ο καθηγητής Κυριάκος Κ. Νικολάου, γεννήθηκε το 1946 στην Κύπρο. Σπούδασε Χημεία στο University of London και έκανε μεταπτυχιακά στα Columbia University και Harvard University.
Είναι καθηγητής Οργανικής Χημείας University of California, San Diego και Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας στο "Τhe Scripps Research Institute", La Jolla.
Η πολυσχιδής ερευνητική του πορεία περιλαμβάνει περίπου 700 επιστημονικές δημοσιεύσεις, κατέχει 55 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, και υπάρχουν περισσότερες από 34,000 βιβλιογραφικές αναφορές στο επιστημονικό του έργο.
Έχει λάβει πολυάριθμα διεθνή βραβεία και τιμητικές διακρίσεις μεταξύ των οποίων το μετάλλιο τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας και το Αριστείον Ιδρύματος Μποδοσάκη. Επίσης, είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.
Ανάμεσα στα πολλά φαρμακολογικά μόρια που συνέθεσε η ερευνητική ομάδα του, συγκαταλέγεται η Taxol™, το πιο διάσημο αντικαρκινικό φάρμακο και οι εποθυλόνες, μια καινούργια και πολλά υποσχόμενη ομάδα αντικαρκινικών φαρμάκων που βρίσκονται σήμερα στο στάδιο των κλινικών δοκιμών.
Το "Science Watch" κατατάσσει τον καθηγητή Νικολάου στους 10 κορυφαίους χημικούς του κόσμου (ISI, 1993-2003), ενώ είναι ευρύτερα γνωστός στον επιστημονικό κόσμο και ως "μάγος των οργανικών συνθέσεων" για την επιτυχημένη χημική σύνθεση πολύπλοκων μορίων διαφόρων δομών, που απαντώνται στη φύση και εμφανίζουν φαρμακευτική δράση.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+