Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το μεγαλύτερο ψηφιακό πλανητάριο

Ευγενίδειο Ίδρυμα
Στο Ευγενίδειο Ίδρυμα στην Αθήνα λειτουργεί ένα από τα μεγαλύτερα και το καλύτερα εξοπλισμένο Ψηφιακό Πλανητάριο στον κόσμο.
Αντικατέστησε το Νοέμβριο 2003 το παλαιό αναλογικό πλανητάριο που λειτουργούσε αρκετές δεκαετίες πριν στον ίδιο χώρο.
Έχει τη δυνατότητα να προβάλλει ταινίες δέκα φορές μεγαλύτερες των συμβατικών κινηματογραφικών ταινιών σε μία αίθουσα προβολών χωρητικότητας 280 ατόμων με ειδικά σχεδιασμένα κεκλιμένα καθίσματα διαδραστικής συμμετοχής και σε οθόνη μεγέθους 950 τετραγωνικών μέτρων.
Το Ψηφιακό Πλανητάριο βασίζεται σε ένα πρωτοποριακό σύστημα εικονικής πραγματικότητας, που περιλαμβάνει, σύστημα προβολής ταινιών μεγάλης επιφάνειας, σύστημα προβολής γραφικών αναπαραστάσεων αστρονομικών και φωτιστικών εφέ, τρία συστήματα τρισδιάστατων απεικονίσεων, δύο συστήματα προσομοιωτών της θέσης 100 εκατομμυρίων άστρων και γαλαξιών και εξακάναλο σύστημα ήχου 40 ηχείων, συνολικής ισχύος 40.000 Watt.
Το κοινωφελές Ίδρυμα Ευγενίδου δημιουργήθηκε το 1954 υλοποιώντας τη διαθήκη του αείμνηστου εθνικού ευεργέτη Ευγένιου Ευγενίδη.
Ο Ευγένιος Ευγενίδης (1883-1954) γεννήθηκε στο Διδυμότειχο. Ήταν πολυτάλαντος επιχειρηματίας και εφοπλιστής. Μέγας ευεργέτης και φιλάνθρωπος διέθεσε μεγάλο μέρος της περιουσίας του σε δωρεές μια των οποίων ήταν η σύσταση του Ιδρύματος.
Η δραστηριότητα του Ιδρύματος σύμφωνα με την ιδρυτική πράξη, έχει στόχο "συμβάλλει εις την εκπαίδευσιν νέων ελληνικής ιθαγένειας εν επιστημονικώ και τεχνικώ πεδίω".
Για την πολυδιάστατη προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμήθηκε το Δεκέμβριο του 1965 με το Χρυσούν Μετάλλιον της Ακαδημίας Αθηνών.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+