Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο εμπορικότερος Showman,
Οι περισσότεροι σατυρικοί χρυσοί δίσκοι

Κλυνν Χάρρυ
«Oι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν και δε θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν το αποκτήσουν»..
Τον αποκαλούν «Γελωτοποιό της Ρωμιοσύνης»΄ ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται «σατυρικός καλλιτέχνης».
Ο Βασίλης Τριανταφυλλίδης γεννήθηκε στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης στις 7 Μαΐου 1940 και έζησε δύσκολα παιδικά χρόνια. Εκδηλώνει το συγγραφικό και υποκριτικό του ταλέντο από μικρή ηλικία.
Το 1958 ξεκινώντας από τη «βραδιά ταλέντων» του Γ. Οικονομίδη, ξεκινά στην Αθήνα την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία. Από το 1964 έως το 1974 ζει και εργάζεται στη Β. Αμερική.
Ως Χάρρυ Κλυνν, πλέον, επιστρέφει στην Ελλάδα το 1974 και αλλάζει τη μορφή της νυχτερινής διασκέδασης παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ευρηματικά shows στο χώρο των νυχτερινών κέντρων. Το 1976 κυκλοφορεί ο πρώτος του σατιρικός δίσκος LP «Για Δέσιμο» (Columbia ). Οι 13 συνολικά δίσκοι LP που κυκλοφόρησε κρατάνε για χρόνια τις πρώτες θέσεις στα δισκογραφικά charts. Οι κινηματογραφικές ταινίες του (Αλαλούμ, Made in Greece κ.α.) και οι θεατρικές εμφανίσεις του κάνουν ρεκόρ εισιτηρίων. Με καυστικό λόγο και πολλές μεταμφιέσεις σατιρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα και τους Έλληνες.
Το 1998 και παρουσιάζει την πρώτη του ζωγραφική έκθεση. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο.
Πόντιος μέχρι το κόκαλο, διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Ποντίων, του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το 2006 διεκδίκησε τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+