Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η μεγαλύτερη αίθουσα συναυλιών στην Ελλάδα

Το «Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» είναι ο μεγαλύτερος συναυλιακός χώρος στην Ελλάδα.
Η ιστορία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ξεκίνησε το 1961 χάρη στην προσπάθεια ορισμένων μουσικόφιλων όπως η λυρική υψίφωνος Αλεξάνδρα Τριάντη η οποία διέθεσε όλη την περιουσία της στο ΜΕΓΑΡΟ, ο Λάμπρος Ευταξίας, ο Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Χρήστος Λαμπράκης ο οποίος υπήρξε η ψυχή του έργου και πρόεδρος του ιδρύματος μέχρι το θάνατό του.
Δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που με πλήθος χορηγιών στήριξαν την προσπάθεια.
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 1991.
Διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες, 1960, 1750 και 400 θέσεων και υποστηρικτικούς χώρους.
Όλοι οι χώροι είναι κατασκευασμένοι έτσι ώστε με το υψηλότατο επίπεδο των τεχνικών προδιαγραφών και τον υψηλής ποιότητας εξοπλισμό να προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για συναυλίες συμφωνικής μουσικής, μουσικής δωματίου, καθώς και παραστάσεις όπερας, μπαλέτου και θεάτρου.
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων συγχρόνων συναυλιακών κέντρων στον κόσμο. Έχει ήδη φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες ορχήστρες και τους διασημότερους καλλιτέχνες και συνεχίζει με την ίδια θέρμη να προγραμματίζει τις επόμενες εκδηλώσεις.
Την ευθύνη της λειτουργίας του Μέγαρο Μουσικής Αθηνών έχει το σωματείο «Σύλλογος Φίλοι της Μουσικής».
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+