Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Βραβείο Oscar Scientific and Technical-1999,
Ο δημιουργός του Blackberry (wireless email)

Λαζαρίδης Μιχάλης
Ο Μιχάλης Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1961 στην Κωνσταντινούπολη και μετανάστευσε το 1966 στο Ontario του Καναδά με την οικογένειά του.
Ο πατέρας προσλήφθηκε εργάτης στην Chrysler και η μητέρα του εργαζόταν ως ρά-πτρια.
Ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Waterloo στη σχολή Ηλεκτρολόγων-Μηχανικών με ειδίκευση στην επιστήμη των υπολογιστών, ίδρυσε την RIM (Research in Motion) και πέτυχε ένα αξιόλογο συμβόλαιο με την General Motors. Σταμάτησε τις σπουδές του και με ένα μικρό δάνειο από τους γονείς του ξεκίνησε την επιχείρηση που έμελλε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο στον τομέα της.
Χάρη στις πρωτότυπες ιδέες του κέρδισε το 1999 το Όσκαρ scientific & technical για εφαρμογές των ευρεσιτεχνιών στον κινηματογράφο.
Η δημιουργία του BlackBerry εκτίναξε την RIM στην κορυφή και τον Μιχάλη Λαζαρίδη στη θέση 583 της λίστας Forbes’ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.
Εξέχον μέλος της Καναδικής Κοινωνίας με τεράστιο φιλανθρωπικό έργο, ο Μιχάλης Λαζαρίδης έχει τιμηθεί επανειλημμένα για το έργο του. Ανάμεσα στις διακρίσεις ξεχωρίζουν ο τίτλους του Canada's Nation Builder of the Year για το 2002 και ο τίτλος του Chancellor of the University of Waterloo.
Ο Μιχάλης Λαζαρίδης, το καλύτερο «μυαλό» στα business suit είναι παντρεμένος με την Οφηλία και έχουν δυο παιδιά.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+