Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η μακροβιότερη καθημερινή σειρά της ελληνικής τηλεόρασης – Παγκόσμιο ρεκόρ

Η σειρά Η Λάμψη σε σενάριο-σκηνοθεσία Νίκου Φώσκολου προβαλλόταν καθημερινά από το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 από τις 16 Σεπτεμβρίου 1991 ως τις 29 Ιουλίου2005.
Προβλήθηκαν 3457 επεισόδια, γράφτηκαν 150.000 σελίδες διαλόγων για 190 ιστορίες, συμμετείχαν 1.500 ηθοποιοί, εργάστηκαν 7 σκηνοθέτες και εκατοντάδες τεχνικοί.
Ο μακροβιότερος πρωταγωνιστής της σειράς ήταν ο ηθοποιός Χρήστος Πολίτης, στο ρόλο του Γιάγκου Δράκου.
Ο Νίκος Φώσκολος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Στα δεκαεφτά χρόνια του άρχισε να γράφει Στις αρχές της δεκαετίας του '60 πρωτοβγήκε ως συγγραφέας στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Έγραψε και από το 1967 σκηνοθέτησε ο ίδιος, κυρίως για τη Φίνος Φιλμ, πάνω από 60 ταινίες.
«Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.
Κατείχε ως το 1999 το ρεκόρ εισιτηρίων του ελληνικού κινηματογράφου όλων των εποχών με την ταινία του Υπολοχαγός Νατάσσα.
Δούλεψε σε εφημερίδες ως καλλιτεχνικός ρεπόρτερ, κριτικός κινηματογράφου και μυθιστοριογράφος και έχει λάβει δεκάδες τιμητικές διακρίσεις.
Το 1971 ο Νίκος Φώσκολος παρουσιάζει στη νεαρή τότε ελληνική τηλεόραση (ΕΡΤ) το κατασκοπικό δράμα Άγνωστος Πόλεμος. Η επιτυχία είναι πρωτόγνωρη και πετυχαίνει τεράστια ρεκόρ θεαματικότητας. Όταν προβάλλονταν η σειρά, οι δρόμοι νέκρωναν.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+