Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το πρώτο E-MAIL που έφτασε στην Ελλάδα,
Η πρώτη σύνδεση στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα

Το πρώτο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έφθασε στο Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το 1984 μέσω σύνδεσης UUCP.
Το 1989 το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας συνδέεται με τη Γαλλία, ενώ τον επόμενο χρόνο συνδέεται στο Internet μέσω μισθωμένης γραμμής με ταχύτητα 19200bps
Το Ινστιτούτο Πληροφορικής είναι ένα από τα επτά ινστιτούτα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, ενός από τα σημαντικότερα ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και χρηματοδοτείται εν μέρει από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης.
Στόχος του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας είναι η βασική και εφαρμοσμένη έρευνα υψηλού επιπέδου, η προσφορά σχετικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, και η ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Από το 1983, οπότε και ιδρύθηκε, έχει σημειώσει μακρά ιστορία στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα, όπου και έχει δημιουργήσει αναγνωρισμένη παράδοση, παίζοντας κυρίαρχο ρόλο στο χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Η αγγλική ονομασία του ΙΤΕ είναι το FORTH (Foundation for Research and Technology - Hellas), το οποίο είναι γνωστό στην Ελλάδα από την εταιρεία FORTHnet, η οποία ξεκίνησε ως μια εταιρεία "τεχνοβλαστός" του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+