Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο γύρος του κόσμου με ποδήλατο

Μεσιτίδης Βασίλης
Ο Βασίλης Μεσιτίδης διήνυσε 54.000 χιλιόμετρα σε 40 χώρες και 4 ηπείρους κάνοντας τον γύρο του κόσμου σε 14 μήνες.
Εμπνευσμένος από ένα βιβλίο που διάβασε για ένα ζευγάρι Γάλλων, οι οποίοι ταξίδευαν ανά τον κόσμο επί δεκατέσσερα χρόνια, ξεκίνησε το ταξίδι του στις 5 Μαΐου 2005 από τη Θεσσαλονίκη. Εκτός από το βάρους 60 κιλών ποδήλατό του, πήρε μαζί του 500 ευρώ, μια πιστωτική κάρτα, ένα ατομικό αντίσκηνο και εξοπλισμό υπαίθριας διαβίωσης, ελάχιστα ρούχα, φαρμακείο, ανταλλακτικά ποδηλάτου, χάρτες και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του κοιμόταν είτε στην ύπαιθρο είτε σε κατοικημένες περιοχές (πάρκα, βενζινάδικα, αστυνομικά τμήματα, πυροσβεστικούς σταθμούς και άλλα σημεία. Αντιμετώπισε ακραίες θερμοκρασίες (από 49 έως -6 βαθμούς) και δυνατούς ενάντιους ανέμους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Στα περισσότερα μέρη συνάντησε την καλοσύνη, το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία που του προσέφεραν οι άνθρωποι και όποτε χρειάστηκε βοήθεια είχε τη συμβολή των ελληνικών αρχών του εξωτερικού.
Το ταξίδι ολοκληρώθηκε στις 6 Ιουλίου 2006. Το μοναδικό κατόρθωμα του Βασίλη Μεσιτίδη ακολουθήθηκε από ένα δυσάρεστο γεγονός. Λίγους μήνες αργότερα άγνωστοι έκλεψαν το ποδήλατο με το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από το σπίτι του.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελούσε για το Βασίλη Μεσιτίδη ένα παιδικό του όνειρο, αλλά και «μια πνευματική μάχη ενάντια στις απατηλές ευκολίες που υπόσχεται ο σύγχρονος καταναλωτισμός». Η γνωριμία και η ανταλλαγή εμπειριών με τους ανθρώπους και τον πολιτισμό άλλων λαών διευρύνει τους ορίζοντες και μεταφράζεται σε ένα ευρύτερο φάσμα επιλογών στη ζωή. Ο Βασίλης Μεσιτίδης γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη, είναι ψυχολόγος και ασχολείται με διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες, λίγο ή καθόλου σχετικές με το αντικείμενο της επιστήμης του.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+