Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το μεγαλύτερο ενυδρείο της Μεσογείου

Το CretAquarium Θαλασσόκοσμος, το μεγαλύτερο ενυδρείο στο χώρο της Μεσογείου βρίσκεται στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης και άνοιξε τις πύλες του τον Αύγουστο 2005.
Το ενυδρείο διαθέτει 32 δεξαμενές συνολικού όγκου 1.600.000 λίτρων θαλασσινού νερού, 50 διαφορετικά σημεία παρατήρησης περισσότερων των 200 μεσογειακών ειδών, επιτρέποντας στον επισκέπτη να «ανακαλύψει» την μαγεία της θαλάσσιας ζωής.
Μέσα από 300 m2 διαφανών τοιχωμάτων, 110 προβολείς φωτίζουν από τους μεγάλους θηρευτές καρχαρίες μέχρι τους μικροσκοπικούς ιππόκαμπους και τη φαντασμαγορία των μεδουσών. Η ποικιλία της θαλάσσιας ζωής αναδεικνύεται με φόντο υποθαλάσσια τοπία της Κρητικής θάλασσας, όπως τα βράχια των Ματάλων (Νότια Κρήτη) και το βυθό του Βάι (Νοτιοανατολική Κρήτη).
Σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα και πρωτοποριακές διαδραστικές εφαρμογές όπως info-points με οθόνες αφής βοηθούν τον επισκέπτη να πληροφορηθεί (σε 7 γλώσσες) για τις συνήθειες και τους βιότοπους των ειδών και να έχει μια βιωματική εμπειρία. Μπορεί επίσης να περιηγηθεί στο εσωτερικό των ενυδρείων χρησιμοποιώντας 6 τηλεχειριζόμενες υποβρύχιες κάμερες που βρίσκονται μέσα στα μεγάλα ενυδρεία.
Οι εγκαταστάσεις μπορούν να δεχθούν 300 επισκέπτες ταυτόχρονα, με διάρκεια επίσκεψης περίπου στη μιάμιση ώρα. Από τον Φεβρουάριο του 2008 ξεκίνησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ενυδρείου που απευθύνονται στους μαθητές όλων των τάξεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με την καθοδήγηση και επίβλεψη ειδικών επιστημόνων του Ενυδρείου και του ΕΛΚΕΘΕ.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+