Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο μεγαλύτερος χαρτοπαίκτης όλων των εποχών,
Ο μοναδικός Έλληνας στο HALL OF FAME του πόκερ

Δάνδολος Νικόλαος
Ο Νικόλαος Ανδρέας Δάνδολος έμεινε στην ιστορία ως “Nick the Greek”, ο μεγαλύτερος τζογαδόρος όλων των εποχών. Διάσημος για τα αστρονομικά ποσά που κέρδισε και έχασε κατά καιρούς, ο “Βασιλιάς των τζογαδόρων” έμεινε στην ιστορία ως ο πιο τίμιος χαρτοπαίκτης όλων των εποχών. Λέγεται πως κατά τη διάρκεια της ζωής του κέρδισε κι έχασε πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό τουλάχιστο είναι το επίσημο ποσό που πέρασε από τα χέρια του κατά την αγορά κι εξαργύρωση των μαρκών στα ταμεία των λεσχών και καζίνο.
Ο Νικόλαος Δάνδολος γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης το 1893. Όταν έγινε 18 ετών, ο νονός του που ήταν εφοπλιστής, τον έστειλε στις ΗΠΑ δίνοντάς του ένα χαρτζιλίκι 150 δολαρίων την εβδομάδα.
Βρέθηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά μέσα σε έξι μήνες κέρδισε σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια στοιχηματίζοντας στον Ιππόδρομο.
Επέστρεψε στις ΗΠΑ και ασχολήθηκε συστηματικά με το πόκερ παίζοντας ατελείωτες ώρες και κάποιες φορές και πολλά εικοσιτετράωρα χωρίς ύπνο.
Το 1949, έγινε η «θρυλική» μονομαχία του Νίκου με τον Johnny Moss. Το παιχνίδι διήρκεσε 5 μήνες με διαλείμματα μόνο για ύπνο. Ο Moss τελικά κέρδισε 2 εκατομμύρια δολάρια. Όταν ο Νίκος έχασε και την τελευταία του δεκάρα, είπε τη διάσημη φράση: “Κύριε Moss, θα πρέπει να σε αφήσω να φύγεις”.
Ο Moss και ο Nick ήταν οι πρώτοι που «μπήκαν» το 1979, το Hall of Fame του πόκερ. Τη λίστα των μεγαλύτερων παικτών που εμφανίστηκαν ποτέ στον κόσμο.
Λέγεται ότι ήταν φίλος με τον μεγάλο φυσικό Albert Einstein.
Πέθανε πάμπτωχος το 1966 ύστερα από πολύχρονη αρρώστια στο Los Angeles, όμως είχε μια ιδιαίτερα πλούσια κηδεία που πλήρωσαν οι φίλοι του.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+