Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ρεκόρ πωλήσεων βιβλίων μαγειρικής

Αλεξιάδου Βέφα
Ο εκδοτικός οίκος της Βέφας Αλεξιάδου έχει πουλήσει από το 1980 έως σήμερα περισσότερα από 5.000.000 βιβλία μαγειρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η Βέφα Αλεξιάδου γεννήθηκε στο Βόλο και σπούδασε Χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα διαιτητικής και διακόσμησης τραπεζιού στο Πανεπιστήμιο Berkley της Καλιφόρνια.
Έχει γράψει και εκδώσει 11 βιβλία μαγειρικής, που θεωρούνται best seller. ΄Εχει επίσης εκδώσει σειρές που συμπεριλαμβάνουν 80 μικρά βιβλία συνταγών, με τους τίτλους «20 καλύτερες συνταγές για …». 4 από τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και 1 σε επτά γλώσσες.
Ο εκδοτικός της οίκος το 2000 συμπεριελήφθη από το International Cookbook Review ανάμεσα στους 120 μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως, στο χώρο της γαστρονομίας. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εκδοτών και του International Association of Culinary Professionals. Εδώ και 25 χρόνια συμμετέχει στη Διεθνή ΄Εκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης και είναι εκπρόσωπος του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).
Βιβλία και συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου έχουν βραβευθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό και η ίδια έχει διακριθεί διεθνώς ως συγγραφέας και επιχειρηματίας.
Από το 1990 εμφανίζεται στην τηλεόραση. Το 1994 ίδρυσε την αλυσίδα καταστημάτων Vefa’s House, που σήμερα συμπεριλαμβάνει 26 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Αρθρογραφεί σε περιοδικά και δίνει διαλέξεις προβάλλοντας την Ελληνική γαστρονομική παράδοση.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+