Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Κατάβαση σε βάθος μεγαλύτερο των 1000 μέτρων,
Περισσότερα σπήλαια με βάθος άνω των -1000 μέτρων

Αδαμόπουλος Κώστας
Μέχρι το 2001 κανένας Έλληνας σπηλαιολόγος δεν είχε καταφέρει – παρά τις όποιες προσπάθειες - να φτάσει σε βάθος σπηλαίου μεγαλύτερο από 1000 μέτρα.
Η κατάσταση αυτή άλλαξε τον Ιούλιο του 2001 όταν οι Κώστας Αδαμόπουλος, Νίκος Μητσάκης , Μεθόδιος Ψωμάς, Γιώργος Φυντίκης, Ανδρέας Χριστοδούλου, Μανώλης Διαμαντόπουλος και ο Ηλίας Καζαής κατά την διάρκεια αποστολής του ΣΕΛΑΣ ήταν οι πρώτοι Έλληνες που κατέβηκαν στο Γουργούθακα (με βάθος -1208, το βαθύτερο βάραθρο της χώρας).
Το 2005 οι σπηλαιολόγοι Κώστας Αδαμόπουλος, Ηλιάς Καζαής και Μεθόδιος Ψωμάς στο Βορόνια - Κρουμπέρα (Καύκασος) και οι Μιχάλης Μπάτος, Γρηγόρης Αναστασόπουλος και Κώστας Αδαμόπουλος το 2007 στο Crnelsko Brezno (Σλοβενία) κατόρθωσαν να επαναλάβουν το εγχείρημα αυτό.
Με τις τρεις αυτές καταβάσεις ο Κώστας Αδαμόπουλος είναι σήμερα ο Έλληνας που έχει κατέβει σε περισσότερα σπήλαια με βάθος από 1000μ.
Ο Κώστας Αδαμόπουλος γεννήθηκε το 1973 στον Πύργο της Ηλείας και ασχολείται με την σπηλαιολογία από το 1992. Είναι μέλος του ΣΕΛΑΣ, εκπαιδευτής σπηλαιολογίας (Initiateur) της Γαλλικής Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας (FFS) και εκπαιδευτής στο Canyoning. Η σπηλαιολογική του δράση απαριθμεί περί τα 400 σπήλαια (κυρίως βάραθρα), δεκάδες πολυήμερες εξερευνητικές σπηλαιολογικές αποστολές στα μεγαλύτερα Ελληνικά σπήλαια καθώς και σε σημαντικά σπήλαια στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας της Σπηλαιολογικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (μεταξύ 2002-2005), έχει συμμετάσχει με ποικίλες ανακοινώσεις σε Ελληνικά και διεθνή σπηλαιολογικά συνέδρια, ενώ το προσωπικό του αρχείο περιλαμβάνει πληροφορίες για περισσότερα από 1300 σπήλαια
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+