Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο κορυφαίος Έλληνας φωτορεπόρτερ

Μπεχράκης Γιάννης
Ο Γιάννης Μπεχράκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε φωτογραφία στο Middlesex University και το 1987 άρχισε συνεργασία με το πρακτορείο REUTERS. Έως το 2007 ήταν Διευθυντής του Φωτογραφικού Τμήματος στην Ελλάδα και από το 2007 έχει αναλάβει το ίδιο τμήμα στο Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές περιοχές.
Κάλυψε μεγάλα γεγονότα σε ολόκληρο το κόσμο, όπως πολέμους και εμφύλιες συρράξεις, τις αλλαγές στην Ανατολική Ευρώπη και τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία και το Ιράν. Επίσης κάλυψε τους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου στις ΗΠΑ και πλήθος μεγάλων αθλητικών γεγονότων. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα έντυπα όπως οι New York Times, Newsweek, Time Magazine κλπ.
Ανάμεσα στις δεκάδες διεθνείς βραβεύσεις ξεχωρίζουν οι εξής: το 1999 το 2002 και το 2003 αναγορεύτηκε κορυφαίος Ευρωπαίος φωτορεπόρτερ της χρονιάς από την Fuji, το 2000 το πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Ειδήσεις" στον παγκόσμιο φωτογραφικό διαγωνισμό WORLD PRESS PHOTO ανάμεσα σε 4.000 φωτογράφους από 122 χώρες, που είναι η πιο σημαντική παγκόσμια διάκριση στο χώρο της φωτογραφίας. Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από το OVERSEAS PRESS CLUB of AMERICA για το καλύτερο ξένο ρεπορτάζ στις ΗΠΑ, το πιο σημαντικό βραβείο για ξένους ανταποκριτές στην Αμερική. Το 2000 του απενεμήθη το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση και το 2002 το παγκόσμιο βραβείο Πολεμικών ανταποκριτών Bayeux στο Παρίσι.
Έχει αναγορευτεί Έλληνας φωτορεπόρτερ της χρονιάς 7 φορές από την Fuji.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+