Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο μακροβιότερος διευθυντής στην ίδια εφημερίδα

Φυντανίδης Σεραφείμ
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε το 1938 και μεγάλωσε στις προσφυγικές γειτονιές του Περιστερίου.
Από μαθητής έβγαζε με μια παρέα κάθε Σάββατο μια εφημερίδα, «Το Περιστέρι», στην οποία ήταν ταυτόχρονα αρχισυντάκτης, ρεπόρτερ, αθλητικός συντάκτης, τα πάντα.
Όντας πρωτοετής φοιτητής στην ΑΣΟΕΕ, από την οποία αποφοίτησε το 1960, πήγε στην εφημερίδα «Εθνος» το 1957 όπου αφού εργάστηκε για τρία χρόνια ως άμισθος, έφυγε το 1968 για την εφημερίδα «Απογευματινή» με διευθυντή τον Αλέκο Φιλιππόπουλο.
Μετά από ένα εξάμηνο πέρασμα από την «Ακρόπολη» ως διευθυντής σύνταξης, στις 10 Απριλίου του 1976 ανέλαβε την διεύθυνση της «Ελευθεροτυπίας» και από το 1986 της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» με τις οποίες συνδέθηκε το όνομα του. Παραιτήθηκε και έφυγε στις 28 Απριλίου 2007 μετά τον θάνατο του ιδρυτού τους Κίτσου Τεγόπουλου.
Όπως έγραψε μεταξύ άλλων στην αποχαιρετιστήρια επιστολή του προς τους συναδέλφους του «... Είχαμε μακράν το καλύτερο κλίμα μέσα στο χώρο της δουλειάς μας. Ούτε ίντριγκες, ούτε συνωμοσίες, ούτε τρικλοποδιές ευδοκίμησαν. Ο,τι είχαμε να πούμε, το λέγαμε ανοιχτά. Ακόμα και τα καβγαδάκια μας ήταν δημιουργικά.. Κι όπως γνωρίζετε, εγώ προσωπικά ουδέποτε έκλεισα την πόρτα γραφείου μου. Και ποτέ δεν αλλοίωσα ενυπόγραφα χειρόγραφα σας, ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν για πράκτορα και χαφιέ, ποτέ δεν προσπάθησα να δείξω ότι είμαι κάτι άλλο από αυτό που ήμουν από τα 18 μου χρόνια.»
Προς το παρόν ασχολείται με την τηλεόραση.
Έχει εκδόσει ένα βιβλίο με τίτλο «Απόδραση σε τέσσερις ηπείρους» που συμπλήρωσε ήδη 12 εκδόσεις.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+