Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το πρώτο και μακροβιότερο εlληνικό σχολείο στο Ίντερνετ,
Η πρώτη και μακροβιότερη ηλεκτρονική μαθητική εφημερίδα

6ο Γυμνάσιο Σερρών
Tο 6ο Γυμνάσιο Σερρών, από την 1η Φεβρουαρίου 1995 είναι online με δικό του site!
Το εργαστήριο πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου αποτελεί πρότυπο για τα Ελληνικά δεδομένα.
Ανανεώνεται χάρη στις προσπάθειες του καθηγητή Βαγγέλη Γκιμπερίτη, του ανθρώπου που οργάνωσε από την αρχή το εργαστήριο και των μαθητών του σχολείου.
Από τον Οκτώβρη του 1997 το 6ο Γυμνάσιο Σερρών εκδίδει μέσω του site την «ΜΑΘΗΤΙΚΗ On Line», την πρώτη online Μαθητική εφημερίδα.
Η εφημερίδα που συνεχίζει να εκδίδεται ανελλιπώς είναι η μακροβιότερη μαθητική ηλεκτρονική εφημερίδα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι μαθητές που δήλωσαν το 2006 ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στην εφημερίδα ήταν περισσότεροι από 100.
Οι πόροι για τη λειτουργία του εργαστηρίου προέρχονται από βραβεία και χρηματικά έπαθλα που κερδίζει σαν ο καλύτερος μαθητικός ιστότοπος.
Το εργαστήριο Πληροφορικής και Τηλεματικής του σχολείου, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου ελληνισμού, τον Όμιλο UNESCO και τη δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής & Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών, εφαρμόζει πρωτοποριακό online πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, που απευθύνεται στον απόδημο Ελληνισμό, και ιδιαίτερα σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ελληνικά σχολεία.
Επίσης διοργανώνονται δεκάδες τηλεματικές δραστηριότητες όπως σεμινάρια και συνδέσεις μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών από απόσταση, τηλεδιασκέψεις, μαθήματα από απόσταση, τηλεσυνεντεύξεις, συνδέσεις με πανεπιστήμια, Υπουργεία, δημοσιογράφους, κ.α.
Ο Βαγγέλης Γκιμπερίτης είναι ο πολυγραφότερος έλληνας συγγραφέας βιβλίων πληροφορικής, με περρισότερους από 35 τίτλους, μεταξύ αυτών και το Βιβλίο Πληροφορικής του Ενιαίου Λυκείου
Το 6ο Γυμνάσιο Σερρών και ο Βαγγέλης Γκιμπερίτης έχουν ήδη δεκάδες βραβεύσεις από αρχές και φορείς για το έργο τους.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+