Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ιδρύθηκε το 1925 από τον πρωθυπουργό Αλέξανδρο Παπαναστασίου. Ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1926 με μια μόνη σχολή, τη Φιλοσοφική και πρόεδρό του το Γεώργιο Χατζιδάκι.
Το 1927 άρχισε η λειτουργία της Φυσικομαθηματικής Σχολής και το 1929 η Σχολή Νομικών και Οικονομικών Επιστημών.
Αργότερα μετά το 1942 λειτούργησαν η Ιατρική Σχολή και η Θεολογική Σχολή για να ακολουθήσουν, μετά το 1950, η Κτηνιατρική, τα Ξενόγλωσσα, η Πολυτεχνική, η Οδοντιατρική, η Παιδαγωγική Σχολή, η Σχολή Kαλών Tεχνών, τα αυτοδύναμα τμήματα Eπιστήμης Φυσικής Aγωγής και Aθλητισμού, Δημοσιογραφίας και Mέσων Mαζικής Eπικοινωνίας, το τμήμα Πολιτικών Επιστημών, το Τμήμα Ψυχολογίας, το Τμήμα Πληροφορικής, τα ανεξάρτητα τμήματα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων, το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών, το Τμήμα Κινηματογράφου και το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης.
Σήμερα πλέον περιλαμβάνει 7 σχολές, που συγκροτούνται από 33 τμήματα, 5 μονοτμηματικές σχολές και 4 ανεξάρτητα τμήματα.
Στα 42 συνολικά τμήματα του A.Π.Θ. φοιτούν σήμερα περισσότεροι από 96.000 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές (περί τους 60.000 εν ενεργεία). Aπό αυτούς οι 88.000 φοιτούν στα προπτυχιακά προγράμματα και 8.000 στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών.
Το ΑΠΘ απασχολεί πάνω από 2800 άτομα ως Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό, Βοηθούς, Επιστημονικούς Συνεργάτες, Επιμελητές και Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό καθώς και περίπου 1400 άτομα του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού και του διοικητικού τμήματος.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+