Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Η μακροβιότερη ελληνική καπνοβιομηχανία

Το 1888 ο Γιώργος Καρέλιας με τον αδελφό του Ευστάθιο ιδρύουν στην Καλαμάτα μια μικρή καπνεμπορική επιχείρηση και προμηθεύουν την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά με καπνό. Ο καπνός έρχεται με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία. Η μικρή οικογενειακή βιοτεχνία επεκτάθηκε σταδιακά και στο παραγωγικό της δυναμικό προστέθηκαν ορισμένες εργάτριες που έφτιαχναν χειροποίητα τσιγάρα.
Το 1916 ο Ανδρέας Καρέλιας, γιός του Γιώργου, αγοράζει την πρώτη σιγαροποιητική μηχανή. Το πρώτο τσιγάρο φέρει την επωνυμία «Πετρόμπεης Σιγαρέτα Αφοί Καρέλια».
Ανάμεσα στα πολλά νέα σήματα της εταιρείας ξεχώρισαν:
Το 1937 τα «ΣΕΡΤΙΚΑ» Λαμίας στο χαρακτηριστικό κόκκινο πακέτο που θεωρήθηκαν τα καλύτερα «σέρτικα» της εποχής τους. Το 1957 κυκλοφορεί το κλασικό πλέον «ΚΑΡΕΛΙΑ ΦΙΛΤΡΟ» σε κασετίνα που γνωρίζει επιτυχία μέχρι σήμερα. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 δημιουργείται το σήμα «KARELIA LIGHTS» που έρχεται πρώτο σε πανελλήνια κλίμακα στις πωλήσεις τσιγάρων lights.
Από το 1950 τα ΚΑΡΕΛΙΑ προωθούνται πανελλαδικά.
Σήμερα η καπνοβιομηχανία Καρέλια ΑΕ είναι η μεγαλύτερη ελληνική καπνοβιομηχανία σε πωλήσεις ιδιόκτητων σημάτων, με ικανότητα παραγωγής 90.000.000 τσιγάρων την ημέρα. Είναι επίσης ο πρώτος εξαγωγέας τσιγάρων της χώρας, με εξαγωγική δραστηριότητά σε περισσότερες από 70 χώρες .
Η εταιρεία εξακολουθεί να διευθύνεται από μέλη της οικογένειας Καρέλια.
Η έδρα της Εταιρείας βρίσκεται στην Καλαμάτα, διαθέτει γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο εξωτερικό στο Λονδίνο και στη Σόφια.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+