Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Γεωμαγνητικές διαταραχές

Έχει αποκληθεί «φαινόμενο αντιστροφής βαρύτητας» και πρόκειται για την αίσθηση ή το γεγονός ότι σε ορισμένα σημεία ένα όχημα κινούμενο σε κατηφορικό δρόμο αντί να επιταχύνει αντίθετα επιβραδύνει. Αυτό το παράδοξο, σύμφωνα με τους περισσότερους μελετητές του φαινομένου, οφείλεται σε λανθασμένη αντίληψη των παρατηρητών λόγω της δομής του περιβάλλοντος χώρου ο οποίος δημιουργεί την αίσθηση ότι ο δρόμος είναι κατηφορικός ενώ στην πραγματικότητα αυτό δεν συμβαίνει. Κατά την άποψη άλλων μελετητών το γεγονός είναι υπαρκτό και οφείλεται σε μόνιμες ή παροδικές γεωμαγνητικές διαταραχές που αποδίδονται στην ύπαρξη μεγάλων συγκεντρώσεων ορυκτών, τα οποία σαν υλικά έχουν μαγνητική αγωγιμότητα ή σε έντονη γεωδυναμική δραστηριότητα στο υπέδαφος συχνά σχετιζόμενη με σεισμούς.
Όποια και αν είναι η ορθή ερμηνεία, το γεγονός είναι ότι κάποια σημεία έχουν καταγραφεί από πολλούς ως σημεία με «παράξενη» βαρυτική συμπεριφορά και τα γνωστότερα από αυτά είναι στην Πεντέλη, στη Ροδόπη και στην Κρήτη.
Το «επίμαχο» σημείο στην Πεντέλη βρίσκεται στο δρόμο από την Παλαιά Πεντέλη προς την Νέα Μάκρη από το 3ο προς το 4ο χιλιόμετρο.
Στη Ροδόπη, βρίσκεται στην περιοχή του χωριού Λεπτοκαρυά στα ανατολικά του Νομού
Στην Κρήτη, βρίσκεται στο χωριό Κράσι, στο οροπέδιο Λασιθίου από το 9ο προς το 10ο χιλιόμετρο του δρόμου από τα Μάλια προς το Τζερμιάδο.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+