Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Ο μηχανικός των υψηλότερων κτιρίων του κόσμου

Βεληβασάκης Μανόλης
Ο Μανόλης Βεληβασάκης είναι ο άνθρωπος που έχει συμβάλει στην κατασκευή των ψηλότερων κτιρίων του κόσμου.
Ο Μανόλης Βεληβασάκης γεννήθηκε το 1948 στο Καμαριώτη Μαλεβιζίου της Κρήτης, σπούδασε πολιτικός μηχανικός και ζεί μόνιμα στο Scarsdale της Νέας Υόρκης με την οικογένειά του.
Ένας από τους κορυφαίους μηχανικούς του κόσμου, αντιπρόεδρος και ένας από τους 11 μετόχους της κολοσσιαίας Αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας Thornton-Tomasetti, πρόεδρος της LZA Technology Division, έχει συμβάλλει στον σχεδιασμό και την κατασκευή του ψηλότερου κτιρίου του κόσμου, των Διδύμων Πύργων Petronas στη Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, ύψους 451 μέτρων. Ήδη εργάζεται στον σχεδιασμό του επόμενου υψηλότερου ουρανοξύστη, στη Τάι – Πέι της Ταιβάν, που όταν κατασκευαστεί θα έχει ύψος 508 μέτρα. Άλλα εντυπωσιακά επιτεύγματα μηχανικής που έχει υπογράψει είναι η αντισεισμική θωράκιση του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μετά τον σεισμό του 1999, η δομική ανάλυση και αναστήλωση του θόλου του Καπιτωλίου στην Ουάσιγκτον και άλλα του ίδιου βεληνεκούς.
Πέρα από την εξαιρετική επαγγελματική του σταδιοδρομία ο Μανόλης - ή Manny όπως είναι γνωστότερος στην Αμερική – Βελιβασάκης δεν ξεχνά ποτέ την Κρήτη, ασχολείται με τα κοινά και είναι πρόεδρος στην Παγκρητική Ένωση Αμερικής και στο Hellenic American National Council, την μεγαλύτερη Ελληνοαμερικανική ομογενειακή οργάνωση.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+