Αρχική | Προφίλ | Αιτήσεις | Νέα | Όροι Χρήσης | Επικοινωνία

Share |
Αναζήτηση με λέξεις
Αναζήτηση με περιοχή

Γιώργος Νταλάρας

Γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1950 στην Κοκκινιά του Πειραιά, σε οικογένεια λαϊκών μουσικών. Στα 15 του χρόνια – έχοντας αλλάξει ως τότε 23 (!) επαγγέλματα - πρωτοεμφανίζεται ως τραγουδιστής και κιθαρίστας και 3 χρόνια μετά ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο.
Τo όνομά του συνδέθηκε απ' την αρχή με σπουδαία τραγούδια και σημαντικές συνεργασίες : Σταύρος Κουγιουμτζής, Μάνος Λοϊζος, Απόστολος Καλδάρας, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, ο Μίκης θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος, Γιάννης Σπανός, Χρήστος Νικολόπουλος, Άκης Πάνου, Σταύρος Ξαρχάκος, Θάνος Μικρούτσικος, Κώστας Τριπολίτης, Ελένη Καραϊνδρου. Αυτοδίδακτος μουσικός με εξαίρετη φωνή, ασχολήθηκε με όλα τα ήδη της μουσικής: από τα σμυρνέικα και τα ρεμπέτικα, τα εκκλησιαστικά τροπάρια και το κλασσικό τραγούδι, το έντεχνο και το λαϊκό ως τη jazz και την ethnic. Ανέδειξε νέους καλλιτέχνες και έκανε γνωστό στην Ελλάδα των μουσικό πολιτισμό άλλων χωρών. Εμφανίστηκε στα σημαντικότερα συναυλιακά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργάστηκε πολλές φορές με διεθνείς μουσικές προσωπικότητες, όπως οι Sting, Ian Anderson, Paco de Lucia, Al di Meola, Goran Bregovic, Emma Shaplin, Dulce Pontes κα. Έχει ηχογραφήσει ως τώρα 75 προσωπικά άλμπουμ και συμμετείχε σε άλλα 55 ως ερμηνευτής, μουσικός και παραγωγός. Έχει πουλήσει πάνω από 12.000.000 δίσκους και cd διεθνώς.
Το 2006 απονεμήθηκε στο Γιώργο Νταλάρα ο τίτλος του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
  Όνομα:
  E-mail:
 
  Όνομα:
  E-mail:
-1 2 3 4 5+